themadagen

Persoonlijk leiderschap, jouw eigen verhaal

10 november 2023 in Zwolle

Beste oud deelnemers van de beleid en leiderschap cursus op Schiermonnikoog

Het is eindelijk zover! Met veel plezier kondigen we de langverwachte vervolgbijeenkomst aan van de cursus van Kopzorg naar Competentie, kort gezegd de Schiercursus. De allereerste themadag is een feit. We willen jou als oud deelnemer van de Schiercursus hier heel graag voor uitnodigen. De themadag zal plaatsvinden op

Vrijdag 10 november 2023.
De locatie is nog niet bekend, maar dat zal ergens in (de buurt van) Zwolle zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 – 11.30     Inloop
10.30 – 11.00     Welkom
11.00 – 12.00     Intervisie, hoe staat het ervoor
12.00 – 13.00     lunch
13.00 – 17.00     Verdiepend programma Persoonlijk leiderschap 
17.00 – 18.00     Afsluitende borrel

De ochtend willen we besteden aan intervisie. Hoe staat het er nu voor; waar ben je nu mee bezig;  wat heeft de cursus jou opgeleverd; waar loop je nu tegenaan, maar andere onderwerpen die op dat moment relevant zijn kunnen natuurlijk ook.

Het middagprogramma wordt verzorgd door Avicenna Academie voor leiderschap. Ze geven een op maat gemaakt programma voor deze dag. Je gaat in een kleine groep van max 10 personen met een docent aan de slag met Persoonlijk leiderschap, jouw eigen verhaal krachtig overbrengen.

Tijdens de sessie wordt er dieper ingegaan op non-verhaal gedrag. Stel je eens voor hoe fantastisch het zou zijn als we in een wereld zouden leven waarin we plannen en ideeën beoordelen op basis van inhoudelijke argumenten. In werkelijkheid speelt het charisma van de spreker een grote rol. Je leert te presenteren met impact” leer hoe je zowel verbaal als non-verbaal krachtig, overtuigend en geloofwaardig overkomt. Sprekers die volledig present zijn en zich richten op hun publiek komen veel sterker over dan sprekers die mechanisch hun boodschap afdraaien. Charisma kan je ontwikkelen en met bewezen technieken is het mogelijk jouw eigen verhaal krachtig over te brengen.

Gastdocenten

Ilona Eichhorn 
Ilona Eichhorn heeft 20 jaar (internationale) ervaring als coach, trainer en gespreksleider. Op praktische wijze geeft zij mensen inzicht in technieken waarmee belangen beter behartigd en afgewogen kunnen worden. De tips, tools en technieken zijn niet standaard maar passen bij de persoon. Dagelijks werkt zij van gemeente tot Europarlement en van managementteam tot boardroom. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: ING, EY, Amsterdam UMC gemeente Rotterdam, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, VNG en Bol.com. Daarnaast is zij gastdocent aan de Radboud Universiteit en de TU Delft.

Ottolien Boeschoten
Een grote fascinatie voor communicatie en menselijk gedrag bracht Ottolien Boeschoten ruim 35 jaar geleden naar Maastricht om te studeren aan de Toneelacademie. Sindsdien speelde ze in diverse films, televisieprogramma’s en commercials. Zij was 16 jaar lang één van de bekende gezichten in de sketches van Man Bijt Hond. Zij is de helft van het duo de Nachtzusters(VPRO radio) . Ook heeft zij een eigen jeugdtheatergezelschap.

Kosten
De kosten voor de hele dag inclusief lunch en borrel bedragen €275,-
Accreditatie wordt aangevraagd. Vanwege het interactieve middagprogramma hebben we plaats voor 20 deelnemers, dus meld je snel aan!

Het organiserend comité
Drs. J. (Jessica) Agsteribbe (Psycholoog, Hoofd Bureau Opleiding en Onderwijs Consortium Noord-Nederland)

Drs R. (Rian) Busstra (Psychiater, lid Raad van Bestuur Dimencegroep)

Dr M. (Marieke) Schuppert (Kinder en Jeugd Psychiater & opleider bij Accare)

Prof. Dr. R.A. (Robert) Schoevers (Psychiater, afdelingshoofd Universitair Centrum

Inschrijfformulier